Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

П`ятниця, 26.04.2024, 22:45


Сайт загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. с.Маньків

                                



  Ви увійшли як Гость
      Група "Гості"
            

Меню сайту
Погода
Конкурси
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 102
Фольклор України
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Лютий » 12 » Здай батарейку – врятуй життя!
15:12
Здай батарейку – врятуй життя!

Чи задумувалися ви коли-небудь, що відбувається з використаною батарейкою – сучасним джерелом енергії? Ні. А дарма. Виявляється, що, недбало викинувши відпрацьовану батарейку, людина власноручно зазіхає на життя планети загалом, адже у таких джерелах енергії міститься ртуть, кадмій, магній, свинець, нікель, цинк. Уявіть, що оболонка батарейки знищилася й метали потрапили в ґрунт, а далі в  ґрунтові води та річки, а потім вже через їжу й питну воду - у наш організм. І ось ви, не знаючи про такі жахливі наслідки, починаєте звертатися до лікарів. А першопричина – наш необдуманий вчинок.

Саме тому учні нашої школи провели опитування односельчан про те, чи знають вони про шкідливість викинутих просто неба батарейок. 79% опитаних цього не знають, тому іржаві батарейки можна знайти на сміттєзвалищах села. Лише 2% свідомо ставляться до даної проблеми, а тому збирають використані батарейки у себе вдома.

Це спонукало школярів розробити й реалізувати проект «Утилізація батарейок».

Спочатку діти провели роз’яснювальну роботу серед жителів села, наголосивши, що, за даними вчених, одна пальчикова батарейка забруднює важкими металами 400 л. води, 20 кв.м. ґрунту. У лісі це територія існування 2 дерев, 2 кротів, 1 їжака і декількох тисяч дощових черв’яків.

Так була досягнута основна мета проекту: широке інформування населення про необхідність правильного поводження з відпрацьованими джерелами енергії та їх утилізації.

Учні закликали  односельчан долучитися до збору відпрацьованих елементів живлення. Власноруч створили контейнери та розмістили в громадських місцях села.

Корисна справа отримала відчутний резонанс не лише серед учнів школи, а й серед дорослих. За три місяці  було зібрано майже 12 кілограм небезпечного сміття. Збір батарейок продовжується.

Закликаємо всіх небайдужих  жителів нашого району долучитися до даної акції, а органи місцевої влади – до встановлення спеціальних контейнерів для збору відпрацьованих малих джерел енергії та централізованої відправки на ДП «Аргентум» м. Львова, - єдиного переробника в Україні.

Владислав Бугай, учень 10 класу

ЗОШ І-ІІІ ступеня с.Маньків,

призер ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з екології

Переглядів: 322 | Додав: ivandzy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Точний час
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Корисні посилання
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • Відділ освіти Локачинської райдержадміністрації
  • Локачинський районний методичний кабінет
  • Бубнів школа
  • Затурці школа
  • Сайт вчителя математики ЗОШ І-ІІІ ст. с. Маньків Дацюк Лариси Іванівни
  • Сайт вчителя фізики ЗОШ І-ІІІ ст. с. Маньків Трофимюк Наталії Володимирівни
  • Архів записів

    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz